Térkép vágyak megvalósításához

, ,
magabiztosság

Mindannyian szeretnénk, ha az életünk boldog, kiegyensúlyozott lenne és minél előbb megvalósulnának azok a dolgok, amikre vágyunk. Sokszor azonban annyira elsodornak a mindennapi teendők, hogy nem szánunk időt önmagunkra – arra, hogy tisztán láthassuk, merre tartunk, mi zajlik bennünk, és mire is vágyunk igazán. Most adok Neked egy térképet, aminek a segítségével elindulhatsz az autentikus, belülről fakadó vágyaid megvalósítása felé.

Belső akadályok

Amikor megfogalmazzuk a vágyainkat, jó, ha hosszú távon tudjuk látni az életünket. Sikeres emberek, akik a saját életüket kiegyensúlyozottnak, boldognak élik meg arról számolnak be, hogy egész konkrét képük van arról, hogy hosszú távon milyen az életük, miket valósítanak meg, például 3 év múlva, 5 év múlva, 10 év múlva, 15 év múlva, 25 év múlva. Érdemes közben belátható időegységekben gondolkodni. Ilyen belátható idő a 6 hónapnyi időtávlat.

Azt figyeltem meg, hogy sokszor azért mondjuk ki még magunknak is csak félve, hogy évek múlva milyennek látjuk az életünket, és nem merünk nagyot álmodni, mert rögtön elindulnak bennünk a negatív, lehúzó gondolatok, „Nekem úgy sem sikerül.”, „Nem vagyok elég jó.”, „Túl késő van már ehhez.”. Azt sem tudjuk sokszor, hogyan vágjunk bele és azzal próbálkozunk, amit eddig megszoktunk, például ostorozzuk magunkat és tovább gyűjtjük magunkban a „miért nem fog ez menni nekem” érveket.

Egy másik akadályozó dolog abból ered, hogy kapkodva nekiesünk a cselekvésnek, mielőtt tisztán láthatnánk önmagunkat és a vágyainkhoz vezető lépéseket. Azért szembesülünk sokszor kihívásokkal ezen az úton, mert azonnal nekiesünk, hogy elérjük, amit akarunk és nem szánunk arra elég időt, hogy megnézzük, mi is áll az utunkban. Ezek különböző dolgok lehetnek, például:

 • úgy éljük meg, nincs elég időnk arra, hogy elérhessük az adott célunkat, vagy
 • lehet, hogy arról van szó inkább, hogy valamilyen készségünket kell fejleszteni, plusz tudásra, gyakorlatra szert tenni
 • lehet ez valamilyen belső dolog is, mint pl. a félelem vagy hiedelem
 • lehet, hogy egy másik emberhez van köze, pl. tartasz attól, hogy elítélnek, vagy visszautasítanak.

Az akadályok, mint lehetőségek

Lehet ezt másképp is csinálni. A vágyak megvalósítása tanulható, pont úgy, mint az is, hogy abbahagyod az önostorozást és könnyedén teszed meg a lépéseket, amelyek a vágyaidhoz vezetnek.

Ha adsz magadnak időt arra, hogy a pörgő gondolatokat, érzelmeket kicsit lecsendesítsd és ezáltal tisztán lásd az adott helyzetet, megláthatod azt is, hogy az akadályok akár lehetőségek is lehetnek arra, hogy fejleszd önmagad, hogy meggyógyíts magadban régi sérelmeket, fájdalmakat, hogy tanulj valami újat, hogy örömtelien kapcsolódj önmagadhoz és másokhoz és persze megvalósítsd a vágyaidat, céljaidat.

Sokszor nem látjuk rögtön, hogyan is fog az adott vágy megvalósulni és ez egyáltalán nem ok arra, hogy elvessük. Elmesélem az egyik első aha-élményemet ezzel kapcsolatban, amikor a saját életemben megéltem ezt a folyamatot. Jó régen történt, de most is erőt és hitet ad nekem.

Már középiskolában ábrándoztam arról néha, hogy világot látok, utazgatok és hosszabb időt külföldön töltök. Azért is írom így, hogy ábrándoztam, mert magam sem mertem elhinni, hogy ez valaha megvalósulhat mozgáskorlátozottként és 0 Ft-al a zsebemben. Félre is tettem ezt a vágyamat azzal, hogy ez lehetetlen és a vizsgákra, a felvételire koncentráltam, ami végül nem is sikerült elsőre. Aztán az egyetem első éveiben belekezdtem egy önismereti folyamatba. Ahogy egyre inkább barátságot kötöttem magammal és le tudtam tenni a „Nem vagyok elég jó.”  hiedelmeket, kezdtem megfogalmazni, mire is vágyom igazán. Az utazás és hosszabb időt külföldön töltök még mindig szerepelt köztük. Persze továbbra sem láttam a hogyant, de már nem söpörtem a szőnyeg alá. Annyit tudtam tenni, hogy amikor lehetőség volt rá, szóba hoztam ismerősöknek, beszélgettem évfolyamtársakkal és álmodoztam. Egy ideig nem történt több. Aztán egyszer egy évfolyamok között összevont vizsgán olyan valaki mellé kerültem, akivel addig nem találkoztam és szóba került, hogy ő hogyan és hol dolgozott két évig Írországban önkéntesként egy olyan szervezetnél, akik a világ több országában is működnek. Kapott szállást, ellátást az önkéntességért cserébe. Felcsillant a szemem és elkezdtem utánajárni, hogy van-e ott lehetőség számomra is és kiderült, hogy szívesen fogadnak. Szóval így éltem, önkénteskedtem Angliában egy évet.

Ha igazán őszinték tudunk lenni magunkkal, észre tudjuk venni, mi is akadályoz bennünket. Ehhez sokat segít, ha kikapcsolunk minden zavaró külső dolgot és csendben, kényelmesen elhelyezkedünk pl. a kedvenc fotelben, hátradőlünk, veszünk egy nagy levegőt. Majd megfigyeljük, hogy egy-egy vágyunk kapcsán mi van bennünk.

Hamarosan elérhető lesz egy ajándék önmegvalósító élményfüzet és a hozzá kapcsolódó e-mail tréning, amelyet azért készítek, hogy segítsek Neked elindulni a vágyaid megvalósítása felé.

Ha szeretnél minél előbb hozzájutni, csatlakozz a Lelki Immunerősítő Klub facebook csoporthoz, mert ott fogom megosztani első körben. Addig is sok más hasznos tartalmat találsz a LI Klubban.

Ha úgy érzed, szeretnél konkrét eszközöket, gyakorlatokat és lelki-immunerősítős szemléletet kapni, hogy könnyebben vedd a mindennapi akadályokat, erősítsd az önbizalmadat és megvalósíthasd a vágyaidat, itt tudsz jelentkezni a következő online Lelki Immunerősítő Tréningre. Szeretettel várlak!

Ha inspirálónak találod ezt az írásomat, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel is.

2 válaszok
 1. Tomi
  Tomi says:

  Annyira szép összefoglalás. És pont amikor a legjobban jön. Ilyen ez: a segítő szakember, a „Gondviselés” és saját nyitottságunk, „készen állásunk” összejátszása. A sok zajban és önzsongásban egy-egy kegyelmi pillanat.

  Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük