A tenyereden hordozhatod önmagadat – A Lelki Immunerősítő logó üzenete

,
LI logó

Már egy ideje elkészült a Lelki Immunerősítő logó. Hálás köszönet érte Kemele Vandlik Istvánnak!

Sokáig formálódott, mire megszületett az a verziója, ami szimbolikusan tükrözi mindazt a szándékot, amiért a Lelki Immunerősítőt megálmodtam.

Időnként elcsépelt frázisként mondják, hogy a lélek és test egysége hoz harmóniát az életünkbe. Ritkán gondolunk bele, hogy mit is jelent ez igazán.

A lélek otthona a test. Így az érzelmek a testünkben laknak abban az értelemben, hogy megjelenik a hatásuk a testünk különböző területein. Az érzelmek a körülöttünk vagy bennünk történő dolgokra adott reakciók. Ez azt jelenti, hogy automatikusan megjelennek, hiába küzdünk ellenük. A reakcióink, azaz az érzelmeink alapjában attól függenek, hogy mennyire érezzük magunk biztonságban egy adott helyzetben. Szóval attól, mennyire érezzük azt, hogy meg kell védeni önmagunkat valamilyen formában vagy mennyire lesz úrrá rajtunk a tehetetlenség.

Nehéz érzelmek

Nehéz érzelmek, mint a harag, félelem, szomorúság, szégyen az emberi természetünk részei, de amikor túl intenzívvé válnak és úgy érezzük, kicsúszik a lábunk alól a talaj, akkor nagy fájdalmat okoznak. A nehézségeinket csak meghosszabbítjuk és erősítjük azzal, amikor tiltakozunk ellenük és meg akarunk tőlük szabadulni. Ez rengeteg energiát emészt fel, folyamatos feszültséggel jár a testünk különböző részein. Így hosszútávon megakadunk az életünk érintett területein és nemcsak lelkileg érezzük magunkat padlón, hanem a testünket is megbetegítjük.

Ilyenkor ahelyett, hogy együttéreznénk önmagunkkal egy nehéz helyzetben, ostorozzuk magunkat olyan gondolatokkal pl., hogy „Nem kellene ezt éreznem.”,  „Ezt dobta a gép, ezt kell szeretni.” vagy a végtelenségig pörgetjük magunkban a bosszúságokat.

Választhatsz más utat!

Megtanulhatjuk szeretni önmagunkat a nehéz, fájdalmas, kellemetlen részeinkkel együtt és a testünkkel együtt. Igen a testünkkel együtt, elengedve a lehúzó gondolatokat arról, hogy túl ilyenek vagy túl olyanok vagyunk. Az az érdekes, hogy amikor ezt az elfogadást szívből át tudjuk élni, akkor indul el a változás, abba az irányba, amire vágyunk.

Megtanulhatjuk tudatosan keresni és átélni a feltöltő, pozitív érzéseket, anélkül, hogy egy rózsaszín felhőben ábrándoznánk. Megtalálhatod azt az utat az életedben, ami elégedettséggel, örömmel, hálával tölt el.

A lelki immunrendszerünk erősítésének számos területe és eszköze létezik. A Lelki Immunerősítő programjaimban, legyen az egyéni coaching folyamat vagy egy kiscsoportos tréning, az alapoktól indulunk és így a saját tempódban kibontakoztathatod önmagadból a legjobbat. Megélheted milyen, amikor szeretetteljes figyelemmel a tenyereden hordozod önmagadat a mindennapokban – emelve ezzel a környezetedben élőket is.

1 válasz
 1. Jutka
  Jutka says:

  Szuper kifejező a logó. Gratulálok! Egyszerűen és érthetően szimbolizálja a lényeget.
  Annyira jól kifejezi a “hordozd Önmagadat a tenyereden, szeretetteljes figyelemmel”.
  A lélek tükre, szemünk és testünk kapcsolata. Ez az egység segít a mindennapokban.

  Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük